Представники місії Європейського Союзу — у Чернігівській прокуратурі

прокуратура16 жовтня у прокуратурі Чернігівської області відбулась робоча зустріч із делегацією відділу регіонального співробітництва Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

Участь у зустрічі з європейськими експертами взяли прокурор області Віктор Носенко, його перший заступник Юрій Балєв та заступник Сергій Івашко. Місію ЄС представляли фахівець з регіонального співробітництва та діяльності прикордонних служб Пекка Гюютіаінен, експерт з питань діяльності правоохоронних органів та судочинства Єва Спасовська та інші фахівці.
Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо максимально ефективних шляхів реформування органів прокуратури як в регіоні, так і в Україні.
Розповідаючи експертам місії про своє бачення реформи у регіональному аспекті, прокурори наголосили, що процес має бути системним та виваженим. Шляхи подолання корупції — це застосування правоохоронними органами нових методів попередження та виявлення корупційних проявів.
Також учасниками зустрічі обговорені питання створення місцевих прокуратур та проведення конкурсного відбору їх керівників, люстрації в органах прокуратури та механізму відповідальності прокурорів, боротьби з корупцією та взаємодії прокуратури з органами державної влади.
Наприкінці зустрічі представники КМЄС подякували прокурорам за змістовну й відверту розмову про діяльність органів прокуратури та пообіцяли врахувати почуті пропозиції при розробці висновків і рекомендацій.

У рамках роботи місії запланована подальша співпраця з прокуратурою Чернігівської області. Зокрема, обмін інформацією, а також тематичні зустрічі для обговорення питань гарантування безпеки учасників кримінального провадження в Україні, запобігання торгівлі людьми, протидії незаконному обігу наркотичних засобів.

Довідково

Мета Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні —  посилити та підтримати реформи сектору цивільної безпеки України й таким чином зробити свій внесок у їх планування та реалізацію.

КМЄС в Україні також консультує та надає підтримку в реформуванні правоохоронних органів.

Місія працює на запрошення українського уряду та є одним із кроків Європейського Союзу у відповідь на кризу в Україні.

Це  громадська місія без виконавчих повноважень з початковим мандатом на 2 роки. Угода про її статус вступила в силу 8 березня 2015 року.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?